Διαλέξεις

Prof. Minos Tillianakis

Evangelos Assimakopoulos

Ο Μίνως Τυλλιανάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε και αποφοίτησε από στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο εν λόγω πανεπιστήμιο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή η οποία εγκρίθηκε με βαθμό άριστα.

Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό.

Εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στο 401 ΓΣΝΑ και στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.Έγινε μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαδικών Χειρουργών το 1998, μετά από εξετάσεις.

Διορίσθηκε Επιμελητής Β’ του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) το 1989, στο οποίο και υπηρετεί έκτοτε. Στο παν/μιο Πατρών εξελέγη Λέκτωρ το 1992, Επίκουρος καθηγητής το 1997, Αναπληρωτής Καθηγητής το 2003 και Καθηγητής το 2007. Το 2016 εξελέγη Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.Έχει εξειδικευθεί στην χειρουργική χειρός και μικροχειρουργική στο StGallen της Ελβετίας (1991) και στο Lousville, Kentucky, USA, (2000). Τα κύρια κλινικά του ενδιαφέροντα είναι οι τραυματισμοί των άκρων, και η επανορθωτική χειρουργική του άνω άκρου και του άκρου ποδός και ποδοκνημικής.Έχει συμμετάσχει ως co-investigator σε διεθνείς τυχαιοποιημένες, πολυκεντρικές μελέτες από το 1998 έως το 2007.

Ο Μίνως Τυλλιανάκης έχει συγγράψει 5 κεφάλια σε ελληνικά βιβλία Ορθοπαιδική και έχει συμμετάσχει στην συγγραφή 64 ξενόγλωσσων πλήρων δημοσιεύσεων και 31 περιλήψεων σε διεθνή περιοδικά. Έχει πληθώρα ανακοινώσεων σε ορθοπαιδικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ως προσκεκλημένος ομιλητής έχει δώσει 400 διαλέξεις, κυρίως στο εξωτερικό.Από το 2000 έως το 2004 εκπροσώπησε την Ελληνική Ορθοπαιδική Εταιρεία στο UnionofEuropeanMedicalSpecialties.

Είναι μέλος 15 επιστημονικών εταιρειών και τμημάτων εταιρειών – στην ημεδαπή και αλλοδαπή. Έχει οργανώσει ή συνδιοργανώσει 64 συνέδρια, σεμινάρια ή συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων γνωστότερο είναι το παγκόσμιας εμβέλειας εκπαιδευτικό σεμινάριο οστεοσύνθεσης στο Davos της Ελβετίας το 2015 και 2016.

Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις για εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχει ως reviewer στην εκδοτική επιτροπή 6 διεθνών περιοδικών. Από το 2018 είναι sectioneditor στο διεθνούς φήμης περιοδικό HipInternational.

Το 2008 ίδρυσε –και έκτοτε είναι πρόεδρος- στην Ελλάδα τον ελληνικό βραχίονα (AOTraumaChapterGreece) του ιδρύματος AOFoundation που με έδρα το Davos της Ελβετίας αποτελεί τον μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο διεθνή οργανισμό που ασχολείται με την μελέτη και αντιμετώπιση των καταγμάτων. Διετέλεσε πρόεδρος του Νοτιοανατολικού Τμήματος της Ευρώπης του εν λόγω οργανισμού από το 2015 έως το 2017.

Ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τον Δημήτρη Φάμπα. Πήρε το Δίπλωμα του το 1960 με Α΄ Βραβείο παμψηφεί και ‘Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως’ ενώ λίγο αργότερα παρακολουθεί με υποτροφία για τέσσερις συνεχείς περιόδους μαθήματα με το ντούο Πρέστι – Λαγκόγια στη Γαλλία και με τον Αντρές Σεγκόβια στην Ισπανία. Από το 1959 δίνει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα ενώ το 1965 νυμφεύεται τη Λίζα Ζώη και μαζί καθιερώνουν το πρώτο στην χώρα μας ντουέτο κιθάρας που στις μέρες μας θεωρείται από τα κορυφαία στον κόσμο. Οι δύο Έλληνες καλλιτέχνες δεν έχουν αποσπάσει μόνο τα εγκωμιαστικότερα σχόλια από εφημερίδες κύρους αλλά και την εκτίμηση του μεγάλου Andrés Segovia ο οποίος σε ιδιόχειρη αφιέρωση τους θεωρεί ως το κορυφαίο ντουέτο κιθάρας στον κόσμο..

Η Διεθνής σταδιοδρομία του Ευάγγελου Ασημακόπουλου αρχίζει το 1967. Από τότε μαζί με τη γυναίκα του πραγματοποιεί εκτεταμένες περιοδείες ανά τον κόσμο, δίνοντας εκατοντάδες κονσέρτα στις γνωστότερες αίθουσες συναυλιών, σε Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και σε μεγάλα Φεστιβάλ Συμπράττει ακόμη ως σολίστ με γνωστές συμφωνικές ορχήστρες και διδάσκει σε Σεμινάρια και Master Classes σε φημισμένες μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια.

Οι δυο καλλιτέχνες έχουν κάνει επίσης αναρίθμητα Σεμινάρια στις κυριότερες πόλεις της Ελλάδας, ενώ Master Classes εξακολουθούν να πραγματοποιούν και στο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα, ένα φεστιβάλ-θεσμό που διοργανώνουν από το 1992. Στο ντουέτο Evangelos & Liza αφιέρωσαν έργα τους Έλληνες και ξένοι συνθέτες, ενώ παράλληλα οι δύο καλλιτέχνες εμπλούτισαν το ρεπερτόριο για μια και δύο κιθάρες με μεταγραφές τους πολλές από τις οποίες κυκλοφορούν σε CD από γνωστές εταιρείες. Τέλος στα 50 χρόνια διδασκαλίας του, ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος έχει δημιουργήσει μία σχολή εκλεκτών κιθαριστών που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.