Συναυλίες


Vojin Kocić

Γεννημένος στη Smederevo της Σερβίας το 1990, ο Vojin Kocić άρχισε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 8 ετών στην πατρίδα του με τον Jovica Milošević και αργότερα με τους Darko Karajić, Srđan Tošić και Anders Miolin. To 2015 αποφοίτησε από την τάξη του Oscar Ghiglia στην Accademia Chigiana στη Σιένα της Ιταλίας, όπου έλαβε το "Diploma d' Onore" ενώ αργότερα παρακολούθησε Μaster classes και με άλλους επιφανείς κιθαριστές μεταξύ των οποίων τους Pepe Romero, Leo Brouwer, Hubert Kappel, Zoran Dukić, Dušan Bogdanović και Carlo Marchione.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Vojin Kocić έχει κερδίσει πάνω από 50 διεθνή βραβεία ενώ πρόσφατα κατέκτησε το 1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Heinsberg της Γερμανίας το 2017 χάρη στον οποίο έγραψε το πρώτο του CD με την εταιρεία NAXOS αλλά και την επόμενη χρονιά το 1ο βραβείο στην Alessandria της Ιταλίας με ένα δεύτερο CD της NAXOS καθώς και μια περιοδεία συναυλιών για το 2019.

Ο Vojin Kocić έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 ρεσιτάλ σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έχει λάβει μέρος ως σολίστ σε κοντσέρτα με γνωστές συμφωνικές ορχήστρες.

Ο Σέρβος κιθαριστής θεωρείται στις μέρες μας μεταξύ των κορυφαίων της γενιάς του διεθνώς.

Μετά το εντυπωσιακό ρεσιτάλ του στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας το 2014, ο Vojin είναι και πάλι φέτος μαζί μας, προσκεκλημένος για ρεσιτάλ, Master class αλλά και ως επιτροπή στους διαγωνισμούς κιθάρας.

Rovshan Mamedkuliev

Από το 1999, o Rovshan Mamedkuliev έχει αποσπάσει περισσότερα από 20 βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας.

Το 2012, έκανε το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια έδωσε ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Γερμανίας και της Ισπανίας. Την περίοδο 2013-2014, μετά την κατάκτηση του Α' βραβείου στον διεθνή διαγωνισμό του GFA, έκανε μια περιοδεία με 51 ρεσιτάλ και Master-classes στις ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό και Βραζιλία.

Ο Ροβσάν Μαμεντγκούλιεφ έχει συμπράξει με την Ορχήστρα της Βαλένθια, την Ορχήστρα του Conservatoire National de Musique Superieur de Paris, την Azerbaijani State Chamber Orchestra, την Nizhny Novgorod Philharmonic Symphonic Orchestra και την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Δημοκρατίας Udmurt.

Έχει παρουσιάσει πολλά νέα έργα σε πρώτη εκτέλεση μεταξύ των οποίων το Κοντσέρτο αρ.3 ‘Antony’ του Philippe Lemaigre και το Κοντσέρτο ‘Famalicao’ της Elena Lebedeva καθώς επίσης και νέα έργα σε δικές του μεταγραφές για κιθάρα.

Τέλος έχει ηχογραφήσει τα CD: “Con Anima” "Guitar Recital" “Semi-Awake, Semi-Dream” με τις εταιρείες ‘Naxos’, ‘Nizhny Novgorod’ και ‘Contrastes Records’ αντίστοιχα.

Από το 2014 ο Μαμεντγκούλιεφ διδάσκει στην Ακαδημία της Μόσχας.

Τον περασμένο Ιούλιο προσκλήθηκε στους Δελφούς για ρεσιτάλ και Master class στο Art Campus 2019, στην επιμορφωτική εκδήλωση μιας εβδομάδας που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μετά το Φεστιβάλ της Πάτρας ο Ροβσάν Μαμεντγκούλιεφ θα πραγματοποιήσει μια εκτεταμένη περιοδεία στην Αμερική με ρεσιτάλ και Master classes.

Α. Καραμπέρης – Χ. Τσαρούχης

Με καθηγητές τον Π. Κυδωνιάτη στο Ωδείο ‘Φ.Νάκας’ στην Πάτρα και εν συνεχεία την Λίζα Ζώη στο Ωδείο ‘Athenaeum’ στην Αθήνα, ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης ολοκλήρωσαν τις μουσικές τους σπουδές με τον βαθμό ‘Άριστα παμψηφεί’ τόσο στις πτυχιακές όσο και στις διπλωματικές τους εξετάσεις, ενώ αργότερα εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις σε Master classes με διαπρεπείς κιθαριστές (R. Dyens, D. Russell, M. Dylla, J. Mills, S. Vlaskalic, J. Willard, Ζώη-Ασημακόπουλος).

Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ενώ έχουν συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατραίων και την Αθηναϊκή Μαντολινάτα ‘Ν. Λάβδας’.

Από το 2012 το duo Καραμπέρης-Τσαρούχης εργάζεται επάνω σε ένα απαιτητικό από τεχνικής και ερμηνευτικής πλευράς ρεπερτόριο, δίνοντας συγχρόνως συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών και έχοντας αποσπάσει στις μέχρι τώρα εμφανίσεις τα ευμενέστερα σχόλια κοινού και ειδικών.

Απόφοιτοι και οι δύο του Πανεπιστημίου Πατρών (τμήμα Γεωλογίας και Οικονομικό αντίστοιχα), διδάσκουν σήμερα ως καθηγητές κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Tέτη Κασιώνη - Γιώργος Αθανασίου

Η Tέτη Κασιώνη είναι νέα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της ‘έθνικ’ και της έντεχνης ελληνικής μουσικής. Έχει σπουδάσει φωνητική με την Αρετή Τοπουζίδου αλλά και κλασική κιθάρα. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και μουσικούς και έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σύνολα ως ερμηνεύτρια.

Είναι πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και έχει επίσης συνεχίσει τις σπουδές της στο Τμήμα Μετάφρασης του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2016 υπό τον τίτλο ‘Πέταγμα’.

Αυτή την περίοδο διαμένει στην Χάγη όπου εργάζεται ως εκπαιδευτικός και ερμηνεύτρια ενώ παράλληλα πραγματοποιεί συναυλίες στην Ευρώπη.

O Γιώργος Αθανασίου έχει λάβει πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών και Δίπλωμα Κιθάρας με τον Κώστα Γρηγορέα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, με εξειδίκευση στο ούτι και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής, λαϊκής και ηλεκτρικής κιθάρας. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια με θέματα όπως ‘η επέκταση της μουσικότητας’, ‘ο αυτοσχεδιασμού της τζαζ’, ‘η διεύρυνση της μουσικής έκφρασης και δημιουργίας’ αλλά και έχει συμμετάσχει σε μουσικά εργαστήρια που εστιάζουν στη χρήση των ηλεκτρονικών εφέ σε ακουστικά όργανα. Παράλληλα με την συναυλιακή του δραστηριότητα, ο Γιώργος Αθανασίου διδάσκει κλασική κιθάρα στην Χάγη όπου και διαμένει.

Θοδωρής Θεοδωρούδης

Ο Θοδωρής Θεοδωρούδης γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 2000 στην Αθήνα και σπούδασε κιθάρα με την Έλενα Παπανδρέου από την ηλικία των 8 ετών. Πήρε το δίπλωμά του το 2017 στο ωδείο Ωρίων.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 συνεχίζει τις σπουδές του με την ίδια καθηγήτρια στην ειδίκευση κιθάρας του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιπλέον, έχει πάρει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Συνεχίζει τις σπουδές του με τη σύνθεση (τάξη Ηλία Νικολαΐδη).

Εκτός από τις σπουδές του, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια ως ενεργό μέλος με καταξιωμένους σολίστ, όπως: Oscar Ghiglia, Roland Dyens, Gabriel Bianco, Marco Tamayo, Suzanna Prieto, Jerry Willard, Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Αλέξη Μουζουράκη κ.ά.

Έχει αποσπάσει 10 βραβεία, σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, εκ των οποίων 6 πρώτα. Μερικά από τα σημαντικότερα είναι το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Πάτρας (2019) και το 2ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Incontri Chitarristici di Gargnano της Ιταλίας (2017).

Η σύνθεσή του ''The Sky wasn't!'' απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό σύνθεσης ''Η Σύγχρονη Κιθάρα 2017'' του An Art Artistry. Συνθέσεις του έχουν εκτελέσει κιθαριστές όπως ο Φώτης Κουτσοθόδωρος, η Σμαρώ Γρηγοριάδου, η τσελίστα Λευκή Κολοβού, η πιανίστα Patricia Arenas Menendez, και το κουαρτέτο εγχόρδων L' anima.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Χαλκίδα και τα Χανιά, στα πλαίσια φεστιβάλ κιθάρας όπως αυτό της Πάτρας (2017), των Γιορτών Κιθάρας (2018 & 2019) και του Παλαιού Φαλήρου (2018).

Επελέγη από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχει σε συναυλία του κύκλου συναυλιών ''Τα Νέα Ταλέντα της Κλασσικής Μουσικής'' στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2019.

Τέλος, συμμετείχε, μαζί με άλλους νέους κιθαριστές, σε συναυλία στα πλαίσια του Art Campus στην αίθουσα ''Δημήτρης Μητρόπουλος'' στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Νοέμβριο του 2019.

Δημήτρης Σουκαράς

Ο Δημήτρης Σουκαράς είναι κλασσικός κιθαρίστας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρείται ένας από τους πιο βραβευμένους και υποσχόμενους Έλληνες κιθαρίστες της γενιάς του. Είναι Eurostring και D’addario Artist, Yeoman της Musician’s Company και νικητής της Πλατφόρμας Νέων Καλλιτεχνών του IGF.

Έχει λάβει 20 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, πιο πρόσφατα κέρδισε το Βραβείο Κιθάρας "David Russell", το οποίο απονέμεται από τον ίδιο τον Μαέστρο που τον χαρακτήρισε “εξαιρετικός μουσικός, προσωπικότητα και ερμηνεία… έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του”, τον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Mottola, το Βραβείο Κιθάρας Ivor Mairants, και τον Διαγωνισμό της Ακαδημίας Αθηνών για Υποτροφία.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του CD “From Dawn to Dusk”.

Παρακολουθεί μαθήματα με τους Michael Lewin, David Russell και Fabio Zanon στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής, όπου ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές με Διάκριση και του απονεμήθηκε το βραβείο DipRAM (- το υψηλότερο βραβείο της Ακαδημίας). Τώρα, σπουδάζει πρόγραμμα Advanced Diploma (προ διδακτορικό πρόγραμμα). Οι σπουδές του έχουν ολοκληρωθεί με την υποστήριξη της Υποτροφίας Αθηνά, της Ακαδημίας Αθηνών και της ίδιας της Ακαδημίας του Λονδίνου. Αποφοίτησε με βαθμό Άριστα από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με δάσκαλο τον Κώστα Κοτσιώλη και την επίβλεψη της Κορίνα Βουγιούκα. Υπήρξε ο πρώτος σπουδαστής του Τμήματος που τελείωσε την ειδίκευση στα 3 αντί για 5 έτη. Πήρε το Δίπλωμα κιθάρας με Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο στη Μαδριγάλειο Μουσική Σχολή Κορίνθου με τον Γιώργο Μπεχλιβάνογλου, και έπειτα παρακολούθησε μαθήματα για την προετοιμασία εισαγωγής του στην Ακαδημία με τον Αντώνη Χατζηνικολάου.

Παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ο Δημήτρης ασχολείται με την Σύνθεση Μουσικής για το Θέατρο και συνεργάζεται από το 2016 στενά με την Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου Κορινθίας. Έχει γράψει μουσική για τον “Φιλάργυρο” του Μολιέρου, τον “Γυάλινο Κόσμο” του Tennessee Williams, τις “Τρωάδες” του Ευριπίδη ενώ αυτή την στιγμή γράφει την μουσική για τον “Εμπορο της Βενετίας” του William Shakespeare.