Master Classes

Evangelos & Liza

Έχοντας σπουδάσει με τον Δημήτρη Φάμπα, το ντούο Presti-Lagoya και τον Andrés Segovia, με πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό τους, αλλά και με διθυραμβικές κριτικές από εφημερίδες κύρους (New York Times, Daily Telegraph, Paris Matin, Chicago Sun, El Sol de Mexico, Los Angeles Times κ.ά.) η Λίζα Ζώη και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος συνεχίζουν μια καλλιτεχνική διαδρομή που ξεπερνά τον μισό αιώνα.

Οι δύο καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποίησαν εκτεταμένες περιοδείες στην Ευρώπη, Αμερική και Καναδά, συμμετείχαν σε μεγάλα Φεστιβάλ (Νέα Υόρκη, Αμβέρσα, Άμστερνταμ, Ρώμη, Μεξικό, Αθηνών), εμφανίστηκαν ως σολίστ με ονομαστές ορχήστρες και έδωσαν εκατοντάδες κοντσέρτα στις γνωστότερες αίθουσες συναυλιών περιλαμβανομένων των Carnegie Hall, Queen Elizabeth Hall, Concertgebouw, Wigmore Hall, Lincoln Center, Salle de la Ville και Ηρώδειου.

Εκτός από τις μεταγραφές και τα CD τους για μία και δύο κιθάρες, η καλλιτεχνική προσφορά του ντουέτου περιλαμβάνει ακόμη διδασκαλία σε Master Classes σε γνωστά Πανεπιστήμια και Ακαδημίες όπως Juilliard School, Royal Academy, Royal College, U.C.L.A., Βοστόνη, Μίσιγκαν, Stony Brook, Mannes College, αλλά και πολλές παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις έργων.

Επίσης στη δημιουργική προσφορά τους αξιολογείται και το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Πάτρας, ένας από τους μακροβιότερους θεσμούς παγκοσμίως, ένας θεσμός που υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια πηγή έμπνευσης, ενθάρρυνσης και επιμόρφωσης για χιλιάδες σπουδαστές του οργάνου

Τέλος στα 50 και πλέον χρόνια διδασκαλίας τους, τόσο η Λίζα Ζώη όσο και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος έχουν δημιουργήσει μία σχολή εκλεκτών κιθαριστών που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Rovshan Mamedkuliev

Από το 1999, o Rovshan Mamedkuliev έχει αποσπάσει περισσότερα από 20 βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας.

Το 2012, έκανε το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια έδωσε ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Γερμανίας και της Ισπανίας. Την περίοδο 2013-2014, μετά την κατάκτηση του Α' βραβείου στον διεθνή διαγωνισμό του GFA, έκανε μια περιοδεία με 51 ρεσιτάλ και Master-classes στις ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό και Βραζιλία.

Ο Ροβσάν Μαμεντγκούλιεφ έχει συμπράξει με την Ορχήστρα της Βαλένθια, την Ορχήστρα του Conservatoire National de Musique Superieur de Paris, την Azerbaijani State Chamber Orchestra, την Nizhny Novgorod Philharmonic Symphonic Orchestra και την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Δημοκρατίας Udmurt.

Έχει παρουσιάσει πολλά νέα έργα σε πρώτη εκτέλεση μεταξύ των οποίων το Κοντσέρτο αρ.3 ‘Antony’ του Philippe Lemaigre και το Κοντσέρτο ‘Famalicao’ της Elena Lebedeva καθώς επίσης και νέα έργα σε δικές του μεταγραφές για κιθάρα.

Τέλος έχει ηχογραφήσει τα CD: “Con Anima” "Guitar Recital" “Semi-Awake, Semi-Dream” με τις εταιρείες ‘Naxos’, ‘Nizhny Novgorod’ και ‘Contrastes Records’ αντίστοιχα.

Από το 2014 ο Μαμεντγκούλιεφ διδάσκει στην Ακαδημία της Μόσχας.

Τον περασμένο Ιούλιο προσκλήθηκε στους Δελφούς για ρεσιτάλ και Master class στο Art Campus 2019, στην επιμορφωτική εκδήλωση μιας εβδομάδας που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μετά το Φεστιβάλ της Πάτρας ο Ροβσάν Μαμεντγκούλιεφ θα πραγματοποιήσει μια εκτεταμένη περιοδεία στην Αμερική με ρεσιτάλ και Master classes.

Vojin Kocić

Γεννημένος στη Smederevo της Σερβίας το 1990, ο Vojin Kocić άρχισε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 8 ετών στην πατρίδα του με τον Jovica Milošević και αργότερα με τους Darko Karajić, Srđan Tošić και Anders Miolin. To 2015 αποφοίτησε από την τάξη του Oscar Ghiglia στην Accademia Chigiana στη Σιένα της Ιταλίας, όπου έλαβε το "Diploma d' Onore" ενώ αργότερα παρακολούθησε Μaster classes και με άλλους επιφανείς κιθαριστές μεταξύ των οποίων τους Pepe Romero, Leo Brouwer, Hubert Kappel, Zoran Dukić, Dušan Bogdanović και Carlo Marchione.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Vojin Kocić έχει κερδίσει πάνω από 50 διεθνή βραβεία ενώ πρόσφατα κατέκτησε το 1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Heinsberg της Γερμανίας το 2017 χάρη στον οποίο έγραψε το πρώτο του CD με την εταιρεία NAXOS αλλά και την επόμενη χρονιά το 1ο βραβείο στην Alessandria της Ιταλίας με ένα δεύτερο CD της NAXOS καθώς και μια περιοδεία συναυλιών για το 2019.

Ο Vojin Kocić έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 ρεσιτάλ σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έχει λάβει μέρος ως σολίστ σε κοντσέρτα με γνωστές συμφωνικές ορχήστρες.

Ο Σέρβος κιθαριστής θεωρείται στις μέρες μας μεταξύ των κορυφαίων της γενιάς του διεθνώς.

Μετά το εντυπωσιακό ρεσιτάλ του στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας το 2014, ο Vojin είναι και πάλι φέτος μαζί μας, προσκεκλημένος για ρεσιτάλ, Master class αλλά και ως επιτροπή στους διαγωνισμούς κιθάρας.